Runokonsertti ‘La Finlandia’, Ascoli Piceno, Italia

By | 02.08.2017
Ascoli Picenon Neroni Auditoriumissa 04/06/2017 järjestetty Runokonsertti ‘La Finlandia’ päätti perheviikon ohjelman. Runokonsertin toteuttivat 50&PIU’, Ascolin kaupunki ja Suomitupa.
50&PIU’:n presidentti Di Mattia korosti pyrkimystään parantaa ja hoitaa 6500:n jäsenensä elämänlaatua seuraten Suomen esimerkkiä; joka tuntuu hänestä tällä hetkellä utopistiselta.

Ascoli Picenon toimiston johtaja Roberto Paoletti pitää tärkeänä aktivoida järjestöä kulttuurin alalla ja syventää Euroopan kansojen tuntemusta. Suomi on projektin 7. osallistujamaa.

Suomen Rooman Suurlähetystön kulttuuriasioista vastaava Hilla Okkonen ensimmäistä kertaa Ascolissa, esitteli Italiassa pidettävät Suomen juhlavuoden tilaisuudet ja toi Suurlähettiläs Janne Taalaksen terveiset.


Neljä laulua suomeksi esittänyt 100 Torri-kuoro teki Okkoseen vaikutuksen, myös paikallisten runoilijoiden tuotanto, sekä yleisön lämmin vastaanotto herättivät ihailua.
Okkonen tutustui Ascolin historiaan ja tapasi paikallisia suomalaisia, sekä Suomesta tilaisuuteen saapuneita vieraita.
Pasi Kauppinen toi Kuopion kaupungin terveiset; Kuopio ja Ascoli ovat tehneet ja tekevät  yhteistyötä eri aloilla. Yhdessä on järjestetty suomalaisia leirikouluja, urheilutapahtumia, näyttelyitä, vierailuja ja jopa elintarviketeollisuuden saralla on luotu siltoja kahden kaupungin välille.
Kauppinen on pitkäaikainen ja arvokas Ascoli-fani, joka arvostaa Picenon aluetta, historiaa ja pöydän antimia.  Hän kutsui 100 Torri – kuoron vierailulle Kuopioon. Kutsu otettiin suurella suosiolla vastaan.
Suomitupa rakensi erittäin mielenkiintoisen  Suomi areenan, joka herätti runsaasti kiinnostusta konserttiyleisössä.  Esillä suomalaista tuotantoa, kuten lasia, tekstiiliä, puuta, kirjallisuutta, musiikkia, juomia, koruja jne.
Suurlähetystöstä saatu Suomi-materiaali jaettiin tilaisuudessa vierailijoille.
Suomi-neitoa Annalisa Camelia kansallispuvussa kuvattiin taukoamatta hänen ottaessaan vieraat vastaan.
Kilistelimme lopuksi aidolla FINLANDIA vodkalla.
Teksti ja kuvat: Pirjo Reinikainen/Suomitupa